Vijesti

U neočekivanom potezu Microsofta, Xbox Live Gold postaje duplo skuplji

Iako se Game Pass pokazao velikom uspješnicom u svom prošlogeneracijskom obliku, prelaskom na novu generaciju gamere su zatekla mnoga poskupljenja. Od igara čija cijena skače na 70€ pa do skupljih konzola i komponenata za PC zbog manjka na tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Microsoft je zadao novi udarac regulacijom cijena za svoj Xbox Live Gold – servis koji omogućava online igranje na Xboxu te mjesečno ima ponudu besplatnih igara, kao što na PlayStationu ima PS+.

Razlog promjene cijene Microsoft opravdava duljom stagnacijom iste u određenim područjima. Dok ne spominju koja će točno područja zahvatiti promjena cijene, ona je objašnjena na sljedeći način.

Ukoliko ste aktivni pretplatnik godišnjeg ili polugodišnjeg Gold servisa, cijena se pri obnovi neće mijenjati. Cijena jednomjesečne pretplate podiže se za $1, dok tromjesečna pretplata postaje skupljom za $5. U slučaju prelaska s Gold pretplate na Game Pass Ultimate pretplatu, preostala Gold pretplata pretvara se direktno u Ultimate pretplatu s ograničenjem od maksimalnog preostalog trajanja od 36 mjeseci po istoj cijeni kao što je trenutno dostupna.

Samo poskupljenje cijenu podiže na:

  • 1 mjesec – $10.99
  • 3 mjeseca – $29.99
  • 6 mjeseci – $59.99

Šestomjesečna pretplata sada košta koliko je do sada koštala godišnja pretplata, što cijenu za jednu godinu pretplate dovodi do nevjerojatnih $120, s time da valja primijetiti kako ne postoji opcija kupovine jednogodišnje pretplate, već je ona ograničena na šestomjesečnu.

Ovakav se potez može pripisati uspješnosti Game Passa te želi natjerati korisnike da napuste stariji Gold sistem pretplate i pretplate se na isplativiji Game Pass Ultimate, no zbog velikog poskupljenja, potez Microsofta je vrlo negativno prihvaćen kod vlasnika Xbox konzola.

Za detalje oko promjene cijene, sve informacije možete pronaći na službenoj Microsoftovoj objavi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano