Vijesti

U razvoju je nova Civilization igra

Nakon brojnih ekspanzija za šesticu, koja broji isto toliko godina, u razvoju je potpuno novi Civilization naslov, potvrdilo je to novo vodstvo Firaxis studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Oduševljena sam što imam priliku nastaviti legendarno naslijeđe studija”, poručila je nova šefica studija Heather Hazen, koju je netom promovirao vlasnik 2K Games. “Sretna sam što mogu raditi s nekim od najboljih developera u industriji. Imamo u planu podići Civilization serijal u uzbudljive nove visine.”

Ujedno Firaxis napušta Steve Martin, šef koji je studio vodio posljednjih 17 godina, a za njim je otišao i Jake Solomon, kreativni direktor XCOM igara te Marvel’s Midnight Sunsa. Ako je suditi prema oproštajnim porukama, nema zle krvi, nije se dogodilo ništa loše, osim svojevrsnog zasićenja. Međutim, u studiju ostaje Ed Beach. Najzaslužniji čovjek za Civilization V i VI predvodit će i razvoj sedmice.

Premda je potvrđen razvoj Civilizationa VII, Firaxis ne otkriva ništa više od toga. Dakle, zasad ne znamo koliko dugo je u razvoju, što se novo planira, a nije poznat ni okviran datum izlaska.

Igra