Vijesti

U siječnju tri puta više prodanih PS5 konzola u Europi, Xbox u snažnom padu

Zaključno s krajem prošle godine, PlayStation 5 se prodao u preko 32 milijuna primjeraka, što je posebno impresivno kada znamo da je veliku većinu tog vremena vladala velika nestašica konzola. Sony je u 2023. obećao konačnu normalizaciju isporuke te najavio veliki rast prodaje, a mjesec iza nas krenuo je točno u tom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi Gamesindustry.biz, agencija GSD na čitavom tržištu u siječnju (osim UK i Njemačke) izbrojala je ukupnu prodaju od približno pola milijuna konzola. To je 15,5% više nego u istom razdoblju prošle godine, a najzaslužniji je PS5 čija prodaja je rasla za čak 202%.

Tako je PS5 u siječnju izbio na prvo mjesto ispred Nintendo Switcha te Xbox Series konzola. Xbox nastavlja bilježiti loš trend iz prosinca, a u siječnju je pad iznosio 32% u odnosu na isti mjesec prošle godine. Također, PS5 je u siječnju i u Ujedinjenom Kraljevstvu zabilježio rast prodaje od 98%, a premda nemamo egzaktne podatke prodaje u ostatku svijeta, PlayStation je po prodaji nakon dugo vremena i u SAD-u preuzeo primat od Nintenda.

Inače, Sony do konca travnja iduće godine planira isporučiti 30 milijuna PS5 konzola te ukupnu adopciju od blizu 70 milijuna igrača. U tome bi mu trebala pripomoći navodna nova “slim” izvedba konzole, jeftinija za proizvodnju (možda i za prodaju?) za koju se špekulira da će se isporučivati bez čitača diska, koji će se moći kupiti odvojeno.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano