Vijesti

Ubisoft je razočaran uspjehom VR naslova Assassin’s Creed Nexus

Suosnivač Ubisofta Yves Guillemot u razgovoru s ulagačima izrazio je ogorčenje uspjehom kojeg je ostvario dosad najveći VR naslov francuskog izdavača – Assassin’s Creed Nexus.

Možda dijelom što je izašao samo na Meta Quest uređajima, prodajni rezultat nije zadovoljio apetite. Upitan o budućoj podršci za Meta, ali i Appleov VR uređaj Vision Pro, Guillemot poručuje kako Nexus krajem prošle godine nije ostvario rezultat kakvom su se nadali.

“Nije bilo loše i nastavlja se prodavati, ali smatrali smo da će se prodati više, stoga u ovom trenutku nećemo povećavati naša ulaganja u VR, sve dok ne zaživi kako treba”, kaže šef Ubisofta pa dodaje: “Impresionirani smo onim s čim je izašao Apple, smatramo da je sjajan uređaj, ali nastavljat ćemo promatrati VR tržište kao nešto što treba pratiti, ali nećemo ulagati dok ne naraste dovoljno.”

Assassin’s Creed Nexus izašao je u studenom prošle godine kao AC iskustvo koje se igra s tri omiljena lika iz serijala – Connorom, Eziom i Cassandrom. Prijem kritike i igrača uglavnom je jako dobar, međutim, VR tržište očito još uvijek nije dovoljno masivno, a nije pomogao ni izostanak PS VR 2 verzije.

Igra

Povezano