Vijesti

Ubisoft je službeno najavio besplatni FPS XDefiant s velikim fokusom na “gunplay”

Ima li na tržištu mjesta za još jedan besplatni FPS? Ubisoft misli da ima, pa su večeras najavili svoju novu igru XDefiant. Riječ je o besplatnoj FPS pucačini koja kombinira brzi i dinamični gameplay po uzoru na Call of Duty uz miks klasa i posebnosti koje donose iste, a koje smo vidjeli u hero pucačinama kao što su Overwatch ili Valorant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nam se čini, ova igra je prvenstveno bila zamišljena kao svojevrsni The Division spin-off budući da su sve mape u igri iz navedenog serijala, no na kraju je Ubisoft odlučio povezati The Division, Ghost Recon i Splinter Cell u jednu igru.

Veliku važnost igre čine upravo klase i njihovi posebnosti. Na launchu ćemo tako birati između 4 frakcije/klase a to su: Splinter Cell’s Echelon klasa (support),  Ghost Recon Breakpoint’s Wolves (tank klasa), Cleanersi iz The Divisiona (assualt klasa) i Outcasti (healer klasa). Ubisoft će u budućnosti dodati još različitih klasa iz drugih Ubisoftovih igara.

Ono što nas nekako veseli i daje nam nadu da bi ovaj 6v6 arena shooter mogao biti uspješan je činjenica da je Ubisfot San Francisco najviše pažnje uložio u gunplay odnosno osjećaj pucnjave. Dodatni razlog za optimizam nam daje podatak da na igri radi Mark Rubin koji je bio jedan od čelnih ljudi Infinity Warda i čovjek koji je bio zadužen za Call of Duty: Modern Warfare gunplay. A znamo svi da Modern Warfare ima odlično dočaran osjećaj pucnjave.

The Division je također igra koja ima odlično dočaran gunplay, a na igri također radi dio ekipe koji je radio i radi i dalje na The Divisionu.

XDefiant izlazi za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X, PC i Stadiu. Igra će ponuditi cross-play između platformi. Još uvijek nemamo čvrsti datum izlaska, no znamo da prvo testiranje igre za koje se možete prijaviti, počinje već idući mjesec.

Samo da Ubisoft ne zabrlja s mikrotransakcijama i sličnim dječjim bolestima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano