Vijesti

Ubisoft otkrio: Far Cry 6 igramo do jeseni, Assassin’s Creed postaje još veći RPG, a F2P naslovi češći

Ubisoft je jučer imao svoj godišnji s investitorima. Svake godine dobijemo jasne najave njihovih planovadatume izlaska igara. Prošle godine smo u spektakularnoj najavi koja je trajala šest sati gledali najavu Assassin’s Creed Valhalle, a ove godine – ponovno Valhalla ali njezina prva ekspanzija koja izlazi u četvrtak 13. 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjećate li se igre Skull and Bones? Jednom davno najavljena na E3 konferenciji 2018. prema indikacijama Ubisofta igra je trebala izaći u svibnju 2019. godine.

Međutim igra je kroz razvoj doživjela potpunu promjenu i sada više ide prema live service modelu. Na sastanku s investitorima saznali smo da Skull and Bones ima datum izlaska u fiskalnoj godini počevši od travnja 2022. To realno znači da igra može izaći bilo kad do kraja ožujka 2023. Ubisoft Singapuru pridružili su se i ostali Ubisoftovi studiji kako bi ipak nešto izvukli iz krša u kojem su se pronašli.

Ove godine Far Cry

Što se tiče aktualne fiskalne godine glavnu riječ je vodio Far Cry serijal. Saznali smo da je Far Cry 5 prodao gotovo 50% više kopija igre od Far Cry 4, te je jedna od najprodavanijih Ubisoftovih igara na konzolama prošle generacije. Očekuju i veliki financijski priljev za Far Cry 6 koji je i dalje u planu do runja ove godine.

Ista očekivanjaostala su i za Rainbow Six Quarantine, mada se već sada nagađa da barem jedna od njih neće izaći prije rujna.

Velika, ali i ne tako velika novost je da će Assassin’s Creed nastaviti s RPG receptom, odnosno RPG elementi u budućnosti bi trebali biti još prisutniji nego ranije.

Za kraj – glavni fokus Ubisofta je imati što različitiju ponudu velikih AAA naslova, uz naglasak da će neke od njih biti free to play. Investitori se definitivno nisu suzdržavali izraziti bojazan u odnosu na takve igre i koliko je to riskantan potez za njih.

Koju igru najviše očekujete? Jeste li znali da je Far Cry 5 bio toliko uspješniji spram svojih prethodnika?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano