Vijesti

Ubisoft raspustio tim koji je napravio posljednjeg Princa, ali studio nastavlja s radom

Početkom ove godine Prince of Persia: The Lost Crown Ubisoftovog studija u Montpellieru zaslužio je odlične ocjene, ukupno gledano jedna je od najboljih igara ove godine. Ali mnogi igri nisu dali priliku čisto zbog 2D elementa pa povratak Princa nije ostvario dobar prodajni rezultat.

Noćas se internetom raširila vijest kako je Ubisoft, uslijed loše prodaje, zatvorio studio u Montpellieru. Što nije skroz točno. Zapravo, nije uopće točno. Prava istina je kako je raspušten tim koji je radio na igri. Matični Ubisoft odlučio je ne raditi nastavak na The Lost Crown i raspušteni tim prebačen je na neke druge projekte.

Ubisoft Montpellier danas djeluje uglavnom kao support studio drugim većim razvojnim studijima pod okriljem izdavača. U svojim rukama ima i Beyond Good and Evil 2 koji navodno još uvijek nije otkazan, ali ako nije, nismo sigurni što rade s tim IP-om budući da je prošlo prilično vremena od 2018. i posljednjeg prikaza igre.

Da rezimiramo – ne, Ubisoft nije zatvorio čitavi studio i 350 zaposlenika nije ostalo bez posla. A Prince of Persia: The Lost Crown je nešto što igrači očito ne žele. Šteta.

Igra