Vijesti

Ubisoft ugasio servere za The Crew i poništio vlasništvo onima koji su ga kupili

Nakon devet godina, popularni The Crew nestao je s digitalnih polica digitalnih trgovina krajem prošle godine, a posljednjeg dana ožujka ove godine ugašeni su serveri. To je ovu always online igru tako učinilo neigrivom, međutim, ako ste se nadali nekom modu za SP igranje ili nečem sličnom na PC-u, Ubisoft je napravio ono čega se svi pribojavaju u ovom digitalnom dobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, povukao je vlasništvo igre onima koji su “kupili” igru. “Kupili” pod navodnike, budući da na nijednom digitalnom servisu zapravo ne posjedujete igru, već ju iznajmljujete. Sada smo dobili dosad najgori primjer kako bi taj način poslovanja u budućnosti mogao utjecati igrače.

Efektivnim “povlačenjem licence” Ubisoft je tako sve “vlasnike” The Crewa na Ubisoft Connectu ostavio bez igre. Više ju ne možete ni preuzeti, a to je učinio uz prilično okrutnu, da ne napišemo bezdušnu obavijest. “Zašto ne provjeriš Store za neku novu avanturu”, upitao je dosadašnje vlasnike igre, kojima uz ovakvo ophođenje vjerojatno više nikada neće pasti na pamet poslovati s Ubisoftom.

Ova priča nije gotova

S druge strane, “vlasnici” igre na Steamu još uvijek mogu preuzeti igru, ali budući da je ona i u tom scenariju licencom povezana s Ubisoft Connectom, neupotrebljiva je. Ako ništa drugo, kupac bi u najmanju ruku morao imati pravo barem pokrenuti igru, bez obzira čeka li ga unutra poruka o ugašenim serverima ili ne.

U idealnom svijetu, potezi poput ovoga bili bi pravno dovoljni za povrat novca, a po internetu se već sugeriraju neka grupna pravna rješenja, stoga smo prilično sigurni kako ova priča nije ni blizu svojem kraju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano