Vijesti
Popularno

Udarna vijest: PlayStation se spaja s Discordom!

Ogroman preokret s Discordom! Microsoft je neko vrijeme bio u razgovorima o akviziciji Discorda, vrtile su se cifre i od 10-ak milijardi dolara, a zatim je sve propalo. I danas veliko iznenađenje. PlayStation se spaja s Discordom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je to Sony na svojem korporativnom blogu. Sony nije kupio Discord, ali je uložio novac u kupnju jednog udjela kompanije (ne vlasničkog), a šef PlayStationa Jim Ryan objavio je kako timovi inžinjera već rade na tome da se spoje PSN i Discord.

To će se ostvariti početkom iduće godine, nakon čega će Discord i PlayStation igrači moći zajedno komunicirati. Tako će se kao i dosad Discord najnormalnije moći koristiti na mobitelima i računalima te će im se pridružiti i igrači PlayStation konzola.

PlayStation igrači moći će se uključiti na Discord servere, stvarati svoje, dodavati Discord članove i komunicirati s njima u vlastitim sobama i grupnm razgovorima. Ukratko, bit će to potpuna integracija. Discord će nastaviti postojati kao i dosad te se s te strane ništa neće promijeniti, a pridružit će mu se 140 milijuna PlayStation igrača.

Najveća gamerska mreža na svijetu

Ogroman je ovo potez Sonyja kojem se u zadnje vrijeme spočitava da ne radi velike poteze. Osim izdavanja PS4 i PS5, ovo je najveća stvar koja se dogodila za PlayStation u posljednjih 10 godina. Sony će spajanjem s Discordom riješiti sve svoje komunikacijske probleme (lošu aplikaciju, ne baš kvalitetni party chat…), a integracija će mu donijeti i socijalne mogućnosti kakve igrači na PlayStationu traže već godinama.

Integracija ujedno znači i ugodnije međuplatformsko igranje. Primjerice, prijatelji koji igraju zajedno Warzone na PC-ju i PS5 moći će zajedno komunicirati u party chatu pogonjenim Discordom.

Discord koji danas broji preko 100 milijuna aktivnih korisnika tako će samo pojačati svoj utjecaj na tržištu kao najveća socijalna platforma među gamerima na svijetu. Od suradnje će profitirati i Discord i Sony.

Koristimo priliku i pozivamo vas da se pridružite našem Discrod serveru ovdje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano