Vijesti

Ugrabite čitav Quake serijal za 10€

Quake serijal je upisan u legendu FPS žanra kao jedan od serijala koji je u mnogim aspektima pomaknuo granice čitavog žanra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Quake serijal čine ukupno 4 igre koje su izlazile u periodu od 1996. do 2005. godine. Prva igra bila je prvi punokrvni 3D first person shooter, igra zbog koje su se masovno kupovali prvi 3D akceleratori. Drugi Quake nema mnogo poveznica s prvom igrom te radnju počinje ispočetka. Fabula je ovoga puta razrađenija nego u prvom nastavku i okosnica radnje je rat protiv izvanzemaljske rase Strogg.

Treći naslov pojavio se 1998. godine i u potpunosti se orijentirao na multiplayer. Mnogi ga pamte i po revolucionarnom grafičkom pokretaču na kojemu je baziran i Call of Duty serijal. Četvrti naslov izdan je 2005. godine i direktan je nastavak na fabulu iz Quakea 2. U jesen 2007. godine izdan je MP naslov naziva Enemy Territory: Quake Wars koji se ne smatra klasičnim Quake naslovom nego igrom koja je posudila Quake okruženje.

quake tekst

Quake serijal osmislio je ID Software legendarnog Johna Carmacka, izvorno je PC igra, ali je portana na brojne druge platforme (od Sege Saturn preko prvog PlayStationa do Xboxa 360).

Bundle sa sve četiri igre te svim izašlim dodacima i ekspanzijama kupite ovdje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano