Vijesti

Ukrajinska lokalizacija Cyberpunka 2077 vrijeđala je Ruse, CDPR se ispričao

Dijelom velikog 2 0 ažuriranja za Cyberpunk 2077 su dodatne lokalizacije za velika svjetska tržišta, uključujući i ukrajinsko. Kroz prizmu invazije Rusije na tu zemlju, ovaj projekt nije mogao proći bez kontroverzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ukrajinska tvrtka zadužena za lokalizaciju je bez znanja developera ubacila brojne reference na invaziju te protiv Rusa. Primjerice, “seronje” kao opisni pridjev preveli su kao “rusnia”, što je pogrdan izraz za Ruse. Modifikacija takvog tipa ima previše da bismo nabrajali, neke od njih možete pronaći ovdje, a potom su tu i grafiti s referencama na ukrajinske ratne postrojbe i slično. Premda je CD Projekt otvoreno kritizirao Rusiju zbog napada na njihove susjede, donirao je novac Ukrajini te čak onemogućio prodaju svojih igara u zemlji agresora, ovo se, tvrde, dogodilo bez njihovog znanja.

“Ove preinake nisu napravili zaposlenici CD Projekt Reda i ne odražavaju naše stavove. Radimo na njihovom uklanjanju u slijedećoj zakrpi. Ispričavamo se i poduzimamo korake kako bismo osigurali da se ovo više ne ponovi”, studio je poručio na ruskoj društvenoj mreži VKontakte.

Rusima se, naravno, ovo nije svidjelo, pa su tamošnje mreže prepune etiketiranja poljskih developera kao “nacista” i “rusofoba”, a neki su sve ovo čak protumačili kao zavjeru čitave Poljske pa pozivaju na bojkot svega što dolazi iz te države. Prilično bezumno, osobito kada znamo da poljske kompanije svojom voljom ne žele trgovati s Rusijom.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano