Vijesti

Ukrajinski GSC studio je hakiran, STALKER 2 curi na internet

Rat u Ukrajini je strašan, težak i razoran, međutim, od njegovih prvih dana otvorena je i njegova druga fronta, ona na internetu, gdje se u međusobnim hakerskim napadima pronašla i prva žrtva u obliku videoigre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, osim što je zbog rata na jedno vrijeme kompletno zaustavljen razvoj STALKER-a 2, ukrajinski developer GSC Game World sada je priznao kako ga je nakon godinu dana pokušavanja sada uspješno hakirala grupa ruskih hakera.

Sve se dogodilo u veljači kada je hakiran jedan od zaposlenika studija, a koji je imao internetski pristup internoj aplikaciji za dijeljenje slika i videa. Sav snimljeni sadržaj otkriva radnju, a vjerojatno i rasplet priče, ruski hakeri pokušali su izvolijevati otkupninu, a nakon što je tu soluciju GSC Game World odbacio, ako već nije, samo je pitanje dana kada će se osjetljive informacije i spoileri raširiti internetom.

Studio je na društvenim mrežama zamolio fanove da se suszdrže od gledanja i distribucije informacija o Stalkeru 2. Za spomenute prikaze navodi kako nisu reprezentativni za konačan proizvod te se radi o materijalu iz razvoja. “Poput brojnih Ukrajinaca, doživjeli smo stvari koje su strašnije od ovoga, poput uništenih kuća i života, smrti naših voljenih, ali možemo poručiti kako su pokušaji ucjene i zastrašivanja uzaludni”, zaključuju developeri.

Inače, članovi GSC Game Worlda prilično su vokalni po pitanju rata od samog početka ruske invazije. Neki od njih pronašli su se na prvoj crti bojišta, a krajem prošle godine jedan od kolega je izgubio život. Ratu unatoč, studio se konsolidirao, a STALKER 2: Heart of Chornobyl trebali bismo zaigrati negdje kasnije ove godine.

Igra

Povezano