Vijesti

Unatoč boljoj organizaciji, kaos je i s XSX prednarudžbama

Iako je Microsoft 10 dana ranije najavio otvaranje prednarudžbi te jasno i transparentno komunicirao što, kako, kada i gdje (za razliku od PlayStationa), kupce je ipak dočekao kaos jednakih srazmjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, diljem svijeta na tržištima gdje Xbox posluje većina trgovina od prve sekunde prodaje pa sve do trenutka pisanja ovog teksta, imala je i ima ogromnih problema s procesiranjem narudžbi.

Prednarudžbe su globalno krenule u 17 sati po našem vremenu, a nekoliko minuta kasnije svi osim Amazona (čak i službeni Microsoftov web) su se srušili pod navalom. I ne samo to, trgovine poput Walmarta sve zalihe su rasprodale unutar 30 sekunda.

Dakle, ili je potražnja ogromna, što i ne čudi s obzirom na fantastične poteze koje vuče Microsoft ili je zaliha premalo. Mi smo nekako skloni vjerovati da je ipak ovo prvo u pitanju, a Microsoft bi za launch trebao imati pripremljeno barem 2 milijuna konzola.

Xbox Series S se prodaje lošije

I za kraj jedna informacija s terena. Dok se Xbox Series X u svim trgovinama uglavnom rasprodao, to nije slučaj s 200 dolara jeftinijim Xbox Series S.

Histerija koja je zavladala za prednarudžbama PlayStationa 5 i Xbox Series konzola samo je potvrda kako nas čeka nikad bolja i luđa generacija. Pobjednici ćemo biti mi – igrači.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano