Vijesti

Unatoč novoj sezoni, Fortnite prihodi su u padu

Često se na portalu referiramo na Superdata, istraživačku kuću koja obrađuje digitalne teme, a u najnovijem javnom izvještaju osvrnuli su se na mjesec svibanj i prihode najvećih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fortnite Battle Royale je prema prihodima porastao u usoredbi s travnjem ove godine, ponajviše zahvaljujući devetoj sezoni koja je krenula i Battlepassovima koji dolaze s njom, međutim, unatoč novoj sezoni i prometu od 203 milijuna dolara, prihodi u svibnju manji su za čak 38% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Znaju i u Epicu da Fortnite neće trajati vječno, to je nešto što su analitičari očekivali, međutim, i dalje se radi o impresivnoj zaradi. Koja će padati i u narednim godinama, međutim, i dalje će to biti ozbiljan novac. Važno za kompaniju je da se novac pametno investira dalje, što je i glavni razlog pokretanja Epic Storea koji bi uz već etabilirani Unreal Engine trebao biti glavni generator prometa.

TOP 10 prema platformama.

Iz Superdata dalje navode kako je i FIFA Ultimate Team također u padu u odnosu na prošlu godinu, što je trend koji je aktualan već neko vrijeme.

Također, spomenut je i PlayerUnknown’s Battlegrounds kojeg već neko vrijeme nema u top 10, međutim, u pozadini i dalje ostvaruje dobre rezultate, pa je u tekućoj godini prema njihovim procjenama prodano već 4,7 primjeraka igre.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano