Vijesti

Uoči današnjeg izlaska, Helldivers 2 je najprodavanija igra na Steamu

Kao prvi uopće veliki Sonyjev naslov koji simultano izlazi na PlayStation konzoli i PC-u, kooperativni shooter iz trećeg lica Helldivers 2 osobito nam je zanimljiv. Prve naznake ukazuju da bi ovo mogao biti itekako isplativ projekt za Sony.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, uoči današnjeg izlaska Helldivers 2 drži prvo mjesto najprodavanijih naslova na Steamu, ispred globalnog fenomena Palworlda. Prvi je to put još od lansiranja Pokemon klona prije tri tjedna da ga je neki naslov prestigao na ljestvici najprodavanijih. U izostanku sličnih kooperativnih pucačina na tržištu, čini se da je Helldivers 2 pronašao svoje mjesto, a pritom je svoju ulogu svakako odigrala i popularna cijena od 40 eura.

Premda ljestvica na Steamu ne sadrži broj prodanih primjeraka i zapravo ne znamo točnu tiražu prednarudžbi, oko igre se stvara pozitivno okruženje i vrlo lako bismo u narednim danima mogli čitati o milijunskoj prodaji. A tko zna, japanskog izdavača to bi moglo okuražiti da PC platformi ubuduće prida veću važnost.

Simultani izlazak na obje platforme samo za multiplayer naslove

Međutim, budući simultani izlazak Sonyjevih igara na obje platforme malo je vjerojatan. Sony je natuknuo sličnu strategiju za buduće live service igre poput ove, dok premium ikustva za jednog igrača ipak ne bismo trebali očekivati na PC-u od prvog dana.

Inače, uoči izlaska Helldiversa 2 izostale su recenzije. Sony iz nekog razloga nije slao review kodove prije izlaska, što ipak nije utjecalo na prodaju. S druge strane, iskustva stranih medija koji su ranije imali priliku isprobati igru su većinom pozitivna, dok najveća skepsa vlada po pitanju količine sadržaja. Nečega na čemu je developer Arrowhead već obećao poraditi nakon izlaska s besplatnim novim neprijateljima, misijima, biomima i oružjima.

Igra

Povezano