Vijesti

Uskoro kreću PS5 prednarudžbe, ali točan datum ćemo znati na vrijeme

S novom generacijom konzola i uvođenjem digitalne verzije PlayStationa 5, Sony će pokušati umanjiti utjecaj fizičkih distributera i tako sebi ostaviti više novca od prodaje igara. Još jedan korak u tom smjeru je podizanje vlastite online trgovine, pa sada kupci u podržanim zemljama mogu fizičke verzije igara, konzole i dodatnu opremu naručiti direktno od Sonyja preko Sony Directa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom vikenda Sony je uveo nekoliko skrivenih promjena na Direct, a kako je prvi primjetio Expy s Resetere u izvornom kodu stranice pojavile su se informacije o prednarudžbama. Otkrivena je poruka, odnosno informacija onima koji pokušaju prednaručiti više od jedne konzole. Njima će sistem to zabraniti, pa će tako, barem kod Sonyja direktno, biti nemoguće naručiti više od jedne PS5 konzole.

Dakle, pokretanje prednarudžbi možemo očekivati jako skoro, a kako je šef PlayStation marketinga Eric Lempel otkrio, one neće krenuti iznenada već će Sony jasno komunicirati danima prije cijenu, dostupne verzije i sam datum početka pretprodaje. Dakle, imat ćemo dovoljno vremena za pripremu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano