Vijesti

Kako prodaja PS5 stoji u usporedbi s PS3?

Nakon što je prošla kriza nedostatka čipova te nakon što su se oporavili lanci globalnih opksrbi, Sony bilježi sjajne rezultate prodaje PS5 konzola. Međutim, kako stoji u odnosu na PS3?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedbu je napravio specijalizirani VGChartz, čijeg je urednika zanimao odnos dvije popularne PlayStation konzole nakon 30 mjeseci prodaje. Svi se sjećamo problema s početka prodaje PS3, od (pre)visoke cijene, preko bahaćenja Sonyja do poprilične stope kvara, stoga svi očekujemo puno bolje rezultate za PS5.

Direktna usporedba ove dvije konzole izašle s 14 godina razmaka tako ne donosi iznenađenja. Gledano po ukupnoj prodaji, prvih 30 mjeseci Sony broji preko 15 milijuna više prodanih PS5 konzola, a samo u posljednjih godinu dana razlika je 8 milijuna.

U prvih 30 mjeseci prodaje, PS5 se na svim tržištima prodao u 37,44 milijuna primjeraka, a PS3 do travnja 2009. u 22,22 milijuna. Unatoč relativno lošem startu, 2009. godine je otprilike započeo oporavak i veliki zaokret, pa je PS3 u konačnici dostigao ukupnih 87,4 milijuna. Što se smatra svojevrsnim uspjehom, ali čisto da stavimo stvari u perspektivu, Sony samo do travnja iduće godine planira preko 70 milijuna prodanih PS5, a već do konca 2024. mogao bi nadmašiti ukupnu prodaju PS3. A nova generacija konzola teško da će ići prije 2027. godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano