Vijesti

Valve je najavio Steam Deck – prijenosnu konzolu kojom ćemo igrati sve Steam igre

Kao grom iz vedra neba. Tako bismo opisali današnju objavu Valvea, koji je potvrdio svoju prijenosnu konzolu – Steam Deck. Steam Deck izlazi u 12. mjesecu ove godine, a Valve će ponuditi 3 modela:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 64GB model za $399/419€
  • 256GB model za $529/549€
  • 512GB model za $649/679€

Posljednja dva modela, u odnosu na ovaj jeftiniji, donose ultrabrze NVMe SSD-ove, dok osnovni model to nema. Svaki od modela nudi podršku za SD kartice.

Iz Valvea se posebno hvale uspješnim spajanjem prenosivosti i snage te naglašavaju partnerstvo s AMD-om. U nastavku su specifikacije Steam Decka:

  • Posebno dizajniran APU razvijen u partnerstvu s AMD-om (Zen 2 + RDNA 2)
  • Dock koji će se kupovati zasebno, i koji će imati sličnu svrhu kao dock kod Nintendo Switcha
  • Moći ćemo igrati sve igre koje imamo u Steam Libraryju

U vrijeme kada za svaki kontroler najveći problem predstavlja stick drift, Valve naglašava kako je Steam Deck osmišljen za dulje igranje u komadu.

Ukoliko želite svoj Steam Deck, morat ćete napraviti rezervaciju. Za rezervaciju je potreban Steam račun te je moguće rezervirati samo jedan primjerak po osobi.

Steam Deck pokreće nova verzija SteamOS-a te bi trebao podržavati sve funkcionalnosti Steama.

Ono što se može vidjeti na službenoj specifikaciji Steam Decka je da postoje dva zvučnika, jedan s lijeve i jedan s desne strane. Ekran je na dodir te je veličine 7″ (otprilike 18cm), te Deck ima ugrađen mikrofon. Osim standardna dva analogna sticka i očekivanih tipki (X, A, Y, B te bumperi i triggeri), ima dodatne R/L4 i R/L5 na svojoj pozadini. Podržana je HD haptika te ima utore za microSD i punjenje preko kabela tipa C.

Za više detalja oko konzole, službena stranica sadrži detaljan prikaz konzole. Steam Deck dolazi u prosincu 2021. te među zemljama podržava SAD, Kanadu, UK i zemlje Europske Unije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano