Vijesti

Valve je pokazao unutrašnjost Steam Decka: “Ovo ne biste trebali raditi”

“Steam Deck je u milimetar osmišljen sustav”, upozorili su iz Valvea na početku služenog teardown videa, te ujedno dali do znanja da se hardver ne može nadograđivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim su nastavili rastavljati impresivno posloženi uređaj objašnjavajući pritom što je što je što. U videu ćete saznati kako zamijeniti thumbstickove i SSD koji su zgodno posloženi u gornji sloj hardvera, što znači kako nećete trebati previše raskapati hardver ako se ukaže za zamjenom jednog od ta dva elementa uređaja.

“Ali ovo ne biste trebali raditi”, napominju, a zatim navode potencijalne poteškoće u vidu statičkog elektriciteta, rizika od oštećenja baterije i slično.

Nemojte ovo raditi kod kuće

Od prvog kadra bit će vam jasno koliko truda je uloženo u planiranje Steam Decka, kako bi u što manje kubičnog prostora stalo što više hardvera. Valve je pazio na sve, pa tako i specifičan raspored internih komponenti igra značajnu ulogu kod ukupnog strukturnog integriteta. Da ne kompliciramo, nestručno otvaranje Steam Decka može utjecati na njegovu čvrstoću i otpornost na udarce.

Ukratko, Steam Deck nije namijenjen hardverskim entuzijastima. Najobičnija zamjena SSD memorije može utjecati na sistem utoliko što potrošnja energije neće biti u skladu s planiranom, što će se manifestirati u obliku neskladnog rada sustava.

Isporuke Steam Decka kreću u prosincu, a rezervirati svoj primjerak možete već sad na Steamovim stranicama. Cijene se kreću od 419 pa sve do 679 eura, ovisno o količini i brizni memorije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano