Vijesti

Valve je videom promovirao Switch emulator na Steam Decku, pa ga brzo povukao

Steam Deck je u kratko vrijeme postao jedan od među gamerima najatraktivnijih komada hardvera današnjice. Valve je uspio napraviti poželjnim igranje PC naslova u malom formatu, developeri ga podržavaju kvalitetnim optimizacijama, prodaje se jako dobro i sve ukazuje na to da će ubuduće biti još bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako od nedavno za kupovinu Decka više ne postoje liste čekanja. Ne zato što je potražnja u padu, nego upravo zbog povećanog tempa proizvodnje, a tim povodom Valve je povećao marketinške napore. U jednom od promotivnih videa u kojom hvali otvorenost platforme prikazana je podrška za emulator Nintendo Switch igara, što se pokazao kao jako glup potez.

I dok su emulatori sami po sebi legalni, a igranjem na njima ne izlazite iz sive zone ukoliko ste kupili igre na originalnoj platformi, posebno Nintendo ih ne voli. Tako je nakon lansiranja Decka Nintendo revno DMCA-ovima “skidao” demonstracije emulatora s first party naslovima na tom uređaju

Valve je brzo shvatio pogrešku, pa Nintendo nije stigao reagirati. Prikaz Switch emulatora uklonjen je u novom videu

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano