Vijesti

Valve potajno ugrađuje slabije SSD-ove u Steam Deckove

Od veljače, kada je Steam Deck krenuo u prodaju, Valve se muči s poteškoćama koje, uostalom, pogađaju i druge proizvođače hardvera na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestašica čipova prisilila je proizvođače da inoviraju s novim pristupima i dijelovima, pišu se upravljački programi za druge komponente da funkcioniraju kao originalne, a Valve je problemu izostanka propisanih SSD-ova doskočio bez puno nerviranja, naprosto je počeo ugrađivati slabije.

I dok za skuplje modele s 256GB i 512GB u specifikacijama stoji da su PCI express 3.0×4, neki su u svojim Deckovima, iznenađeni, pronašli PCI express 3.0 x2 SSD-ove. Valve promjenu specifikacije nagore nigdje nije službeno najavio, nije ni obavijestio kupce koji su dobili slabije modele, čak nije ni promijenio broj modela kako je to inače praksa.

Jesu li kupci zakinuti?

Tek nedavno, potiho, na stranici sa službenim specifikacijama navedeno je kako će neki modeli dobiti slabiji SSD. “U našim testiranjima nismo vidjeli nikakav utjecaj na performanse igara između x2 i x4”, navode iz Valvea.

I dok je način na koji je Valve izveo ovu operaciju jako loš i treba ga osuditi, najbolje novčanikom, činjenica je da uklanjanje dva PCIe traka zaista neće utjecati na izvođenje igara. 2048 MB/s, koliko iznosi maksimalna protočnost s dva traka i dalje je 4 puta više od SATA SSD-ova te znatno više nego što ijedan PC naslov dosad isporučuje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano