Vijesti

Valve prodaje popravljene, ali jeftinije Steam Deckove po puno manjoj cijeni

ROG Ally je možda snažnija prijenosna PC konzola nekog velikog proizvođača, ali Valveov Steam Deck je najpopularniji. Od Decka sve kreće, prodaja broji milijune, a developerima je gotovo pa pitanje časti dobiti tu uzvišenu “Deck Verified” oznaku. I dok o Decku možemo govoriti sve najbolje, nekad se neki pokvari. I što onda?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je unutar garancije, Deck vraćate Valveu, natrag najčešće dobijete novi, a ovaj pokvareni ide na stručni popravak, odnosno oporavak. Tzv. refurbished uređaji u najvećoj mjeri su identični izvornima, a jeftiniji, pa tako od sada možete ugrabiti popravljeni, a jeftiniji Steam Deck, ali s istom garancijom.

Valve u nizu od preko stotinu testova provjerava sve interne komponente, a kada zaključi kako sve djeluje u najboljem redu, popravljeni Deck pušta u prodaju po nezanemarivo nižoj cijeni. Primjerice, refurbished izvedba od 64 GB u trenutno košta 339 eura umjesto 419, 256 GB možete dobiti za 439 umjesto 549, a najskuplji Deck s 512 GB NVMe SSD-om za 539 umjesto 679 eura.

I dok će oporavljena verzija u najčešćoj mjeri djelovati identično kao i potpuno nova, Valve ipak upozorava da popravljeni Steam Deck može imati tragove korištenja, poput neke ogrebotine ili sličnog. Uzimate?

Povezano