Vijesti

Velika većina mape Mafia remakea je prerađena, a grad je življi

Već smo u nekoliko navrata obrađivali temu mape u remakeu prve Mafie. Radi se o remakeu stoga naslov ne čudi, međutim, neke kultne lokacije iz originala su tu i prepoznat ćemo ih odmah. Developeri iz Hangar 13 ovih dana su detaljnije opisali svoj rad na mapi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od grada iz prve igre u velikoj mjeri zadržan je raspored ulica i blokova. Međutim, svaka od ulica je redizajnirana, mikrolokacije su bolje posložene, zgrade su više i raznovrsnije, a svaki od kvartova je međusobno različit, kako izgledom zgrada tako i atmosferom koja vlada u njima, ljudima i njihovim aktivnostima.

“Ljubavni projekt”

Poboljšanje u odnosu na original je to da je čitavi grad otključan od samog početka. Dakle, nema više nevidjivih zidova te smo u potpunosti slobodni kretati se i otkrivati nove stvari neovisno u stupnju napretka u misijama.

Da je ovo zaista punokrvni remake, dokaz je što su korištene mehanike modernih open world igara kod dizajna grada, pa će se čitavi grad “osjećati” živim te će njegovi građani reagirati na vremenske uvjete i doba dana. Tako će noću i(ili) po kiši na ulicama Lost Heavena biti manje ljudi, promet rjeđi, a duh onog vremena između dva svjetska rata iscrtavat će refleksije neonskih svjetala po mokrim ulicama.

Kako kažu iz Hangara 13, izgradnja prve Mafie ispočetka za njih je prije svega bio jedan strastveni projekt. Je li to zaista istina saznat ćemo 25. 9. kada ćemo prvi put zaigrati ovaj remake.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano