Vijesti

Velika Xbox prezentacija uvjerit će vas da se prebacite na Xbox narednih 20 godina

Po svemu sudeći, Xbox za nedjelju priprema veliku prezentaciju nadolazećih igara, daleko najveću dosad. U najavi na vlastitom blogu Microsoft je poručio i obrazložio kako gradi gaming platformu za narednih 20 godina, na kojoj ćemo igrati sve brojne naslove koje će prezentirati za 3 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dok se pripremamo povući zastor i predstaviti igre koje dolaze, željeli bismo s vama podijeliti ono što radimo kako bismo nastavili činiti Xbox najboljom vrijednosti u gamingu, da biste uživali u najboljim igrama na konzoli, PC-ju i mobilnim uređajima”, započeo je Microsoft.

Xbox stiže na nove Samsung televizore

Ako imate Samsungotv Smart TV iz ove godine, to znači da ćete od 30. 6. moći igrati sve Xbox igre bez potrebe za konzolom. Iz clouda preko interneta.

Za igranje je dovoljan bilo koji Bluetooth kontroler i aktivna Game Pass Ultimate pretplata… i to je to. Ulogirate se na TV-u sa svojim Xbox računom i igrate. Ako nemate pretplatu, od nedavno je i bez nje moguće igrati Fortnite iz clouda. Besplatno.

Demoi poput onih na PS+ Premiumu

Nakon što je PlayStation kao benefit novog PlayStation Plus Premiuma najavio do dva sata igrive demoe za buduće velike igre na PlayStationu, Microsoft je odlučio preuzeti istu ideju i učiniti je još boljom.

“Project Moorcroft će donijeti zabavu i otkriće igranja demoa novih, odabranih nadolazećih igara”, opisuje Microsoft svojeg kandidata za utrku. Bolji od PlayStationa bit će utoliko što će demoi biti dostupni unutar baznog Game Passa (ne u skupljem razredu kao PS+), a developeri će biti plaćeni ovisno o popularnosti demoa, bez da prodaju ijednu igru.

Game Pass Ultimate pretplatnici dobit će još jednu privilegiju. Bez dodatnog plaćanja do kraja godine omogućit će igranje iz clouda svih igara koje posjedujete, a ne samo one koje su dostupne unutar pretplate. Što je ogroman korak prema adopciji konačno unificirane Xbox platforme.

Microsoft radi i na unaprjeđivanju Windowsa 11 te Edge pretraživača interneta. Igre u windowed modu izvodit će se brže te će i one uskoro profitirati od automatskog HDR-a i VRR-a. S druge strane, Edge će dobiti Clarity Boost poboljšanje za igranje iz clouda, a kada nativno izvodite igre na vlastitom hardveru, Edge će se u pozadini izvoditi na minimalno mogućim resursima.

Rekli bismo da Microsoft opasno riskira s najavama ovakvog tipa. Tvrdnja da ćemo na njihovoj platformi igrati narednih 20 godina jednostavno mora biti popraćena najboljom postavom igara u povijesti Xboxa. Kako u nedjelju na Xbox Showcase prezentaciji, tako i u narednim mjesecima te godinama s konkretnim hitovima. Sigurni smo da pokriće za sve ovo uistinu postoji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano