Vijesti

Veliki i ambiciozni AR naslov Minecraft Earth se gasi

Odlična ideja, loša realizacija. Tako bismo ukratko mogli opisati Microsoftov izlet u proširenu stvarnost po Pokemon GO modelu. Stoga ni ne čudi gašenje Minecraft Eartha nakon tek nešto više od godine dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kažu iz Mojanga, koncept kooperativnog igranja i neometanog kretanja po “pravom” svijetu narušen je ograničenjima koja je sa sobom donijela Covid-19 pandemija. Budući da su igrači onemogućeni u slobodnom igranju Minecraft Eartha, Mojang i Microsoft su odlučili ugasiti igru krajem 6. mjeseca ove godine.

Sada kada je donešena odluka o gašenju, developeri žele da narednih i posljednjih pola godine u igri provedemo maksimalno lagodno, stoga su uklonjene sve mikrotransakcije, drastično su snižene cijena rubina, dodan je sav novi sadržaj planiran za neke buduće ekspanzije te je sniženo vrijeme potrebno za craftanje i smeltanje.

S odlukama iznad Minecraft Earth postaje nemjerljivo bolja i zabavnija igra kakva je možda trebala biti od samog početka, ali čak i ako ponovno zaživi – odluka je donešena. Serveri se gase 30. 6., a dan kasnije brišu se svi podaci.

Dakle, Minecraft Earthu je odzvonilo, a ako ste ikada plaćali pravim novcem bilo što unutar igre, Mojan i Microsoft vam poklanjaju “prvu” Minecraft igru. So long my friend.

Igra

Povezano