Vijesti

Više nije prihvatljivo fotografirati polugole žene u Dead Risingu

Remaster igre u kojoj igrači kolju na tisuće ljudolikih zombija te odvajaju udove u hektolitrima krvi nastavlja cenzurirati ono što danas više nije prihvatljivo.

Nasilje svakako nije neprihvatljivo, što možete vidjeti u američkim osnovnim i srednjim školama, ali 18 godina kasnije seksualiziranje žena svakako jest. Tako u prikazima nadolazećeg Dead Rising Deluxe remastera možete vidjeti iste ženske likove sa smanjenim poprsjima i decentnijom odjećom, ali ono što je neke posebno dirnulo je uklanjanje dijela igre u kojem igrači snimaju žene za Prestige bodove.

Tzv. Erotica nagrađivao je igrače za virtualne slike obznanjenih žena, što je 2006. djelovalo vrckavo i zabavno, čak i u skladu sa satiričnim tonom igre i Frankovim karakterom, a svakako s japanskim humorom, ali danas više nije prihvatljivo. Novo doba nosi nove konotacije i možda više nego išta drugo ukazuje na društvene promjene.

Je li moglo bolje?

Sjećamo se i nekoliko questova koji su od igrača zahtijevali upravo fotografiranje žena, ali sada će po svojoj prilici izrezati i taj sadržaj. Dojma smo kako bi mudrije bilo dodijeliti bodove i za fotografiranje muškaraca, ali odluka Capcoma samo je produbila kontroverzu u očima jednog dijela igrača koji vide woke zavjere, stoga narednih tjedana nećemo moći prestati čitati o Sweer Baby Inc koji je postao sinonim za sve loše u industriji.

Šteta, jer vizualno Dead Rising Deluxe Remaster izgleda izvrsno, odlično djeluju i modernizirane kontrole i sve vuče na jedno sjajno nostalgično iskustvo. Igra izlazi 19. 9. za PC, PS5 i XSX/S.

Igra

Povezano