Vijesti

Vraća li se Dead Rising? Pouzdani novinar kaže da je nastavak “na obzoru”

Capcomu u posljednje vrijeme ide jako dobro. Na krilima Resident Evila i Monster Huntera bilježi povijesne rezultate prodaje i zarade, a posebno se to dobro očitava na krivulji rasta cijene dionica i ukupne vrijednosti kompanije, koja je od 2015. u konstantnom porastu i narasla je za čak šest puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je za vjerovati uredniku Windows Centrala Jez Cordenu, a dokazao se nebrojeno puta, Capcom sprema povratak Dead Risinga. Posebno među Xbox igračima, omiljeni serijal trebao bi krenuti od nule, s potpunim rebootom.

Posljednji Dead Rising je bio četvorka i prodajom nije zadovoljio Capcom, koji, kažu analitičari, ipak nije završio u minusu zahvaljujući Microsoftovoj injekciji financijskih sredstava za jednogodišnju Xbox ekskluzivnost. Međutim, Capcom je potom zatvorio svoj studio u Vancouveru, pa će biti zanimljivo vidjeti kome će dodijeliti razvoj novog, petog po redu nastavka.

ffa anketa

Je li vrijeme za novi Dead Rising?

Dead Risingu 4 najviše smo zamjerali performanse i relativno loše izvođenje na konzolama. Mobilni procesori PS4 i XONE teško su mogli probaviti velike skupine zombija na ekranu, pa je nova generacija konzola u kombinaciji s nekim optimiziranijim grafičkim pokretačem prava prilika za jednu sjajnu izvedbu ovakvog tipa igre. Uz pokoju novinu, ispravnu direkciju te pokoju svježu ideju, novi Dead Rising zvuči nam jako zanimljivo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano