Vijesti

Vraća se Lucasfilm Games i bit će službeno ime iza Star Wars igara

Disney je vratio kultni Lucasfilms Games i od sada će biti službeni identitet za sve Star Wars igre, objavljeno je to na službenim stranicama. Licencu za Star Wars igre sada drži EA, pa sizzle trailer s povratkom kultnog imena izgleda dodatno neobično kada se u njemu nalaze i igre pod EA-ovim imenom, a ne samo Lucasove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucasfilm Games kultni je brand od početaka gaming industrije. Budući da je Atari do 90-ih držao Star Wars licencu, Lucasfilm Games razvio je neke od kultnih NE-SW igara poput The Secret of Monkey Island, a kasnije je zaslužan za Star Wars: Knights of the Old Republic, Jedi Knight: Academy, Rogue Squadron i druge.

1990. Lucasfilm Games preimenovan je u LucasArts, a kasnije kada ih je 2013. kupio Disney za 4 milijarde dolara je ugašen. Sve do danas i ponovnog oživljavanja.

Što ponovno podizanje Lucasfilm Gamesa znači za Electronic Arts? Ne zna nitko. Već najavljene Star Wars igre poput Jedi: Fallen Order nastavka sigurno će izaći, a koliko znamo, EA ima licencu do 2023. godine.

EA se tek treba osvrnuti na ovaj veliki događaj, a ako trebamo nagađati što će ovo značiti za budućnost Star Wars igara, pretpostavit ćemo kako Star Wars igre ubuduće neće imati ekskluzivnog izdavača.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano