Vijesti

Vraća se Lucasfilm Games i bit će službeno ime iza Star Wars igara

Disney je vratio kultni Lucasfilms Games i od sada će biti službeni identitet za sve Star Wars igre, objavljeno je to na službenim stranicama. Licencu za Star Wars igre sada drži EA, pa sizzle trailer s povratkom kultnog imena izgleda dodatno neobično kada se u njemu nalaze i igre pod EA-ovim imenom, a ne samo Lucasove.

Lucasfilm Games kultni je brand od početaka gaming industrije. Budući da je Atari do 90-ih držao Star Wars licencu, Lucasfilm Games razvio je neke od kultnih NE-SW igara poput The Secret of Monkey Island, a kasnije je zaslužan za Star Wars: Knights of the Old Republic, Jedi Knight: Academy, Rogue Squadron i druge.

1990. Lucasfilm Games preimenovan je u LucasArts, a kasnije kada ih je 2013. kupio Disney za 4 milijarde dolara je ugašen. Sve do danas i ponovnog oživljavanja.

Što ponovno podizanje Lucasfilm Gamesa znači za Electronic Arts? Ne zna nitko. Već najavljene Star Wars igre poput Jedi: Fallen Order nastavka sigurno će izaći, a koliko znamo, EA ima licencu do 2023. godine.

EA se tek treba osvrnuti na ovaj veliki događaj, a ako trebamo nagađati što će ovo značiti za budućnost Star Wars igara, pretpostavit ćemo kako Star Wars igre ubuduće neće imati ekskluzivnog izdavača.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close