Vijesti

Vraćamo nešto zajednici: Besplatno promoviramo Youtube, Twitch i druge kreatore

TLDR za one kojima nemaju vremena čitati (ali ipak preporučamo kako biste imali više koristi):

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Predstavite svoj kanal otvaranjem teme ovdje
  2. Mi vam otvaramo vašu vlastitu Kreator stranicu
  3. Punite stranicu svojim videima, a mi ih besplatno promoviramo na početnoj stranici FFA.hr i našim društvenim mrežama
  4. Pitajte, predlažite, zatražite pomoć i družite se s ostalim kreatorima ovdje

S obzirom da smo i sami kao medij nastali na krilima zajednice, a koja nas je zatim pogurala u vrh po čitanosti portala gaming tematike na ovim prostorima, dugo smo planirali i razmišljali kako i na koji način možemo toj istoj zajednici nešto vratiti. Osmislili smo zato i kreirali platformu za Youtube, Twitch i ostale kreatore preko koje ćemo omogućiti svima (bez obzira koliko mali ili veliki bili) da se besplatno promoviraju na našem webu i našim socijalnim kanalima.

Pitat ćete se možda zašto to radimo? I sami se kao medij, unatoč konstantnom rastu i kvalitetnom sadržaju, mučimo iz mjeseca u mjesec kako bismo opstali. Volimo kad nam netko pomogne, a isto tako nemamo što izgubiti da se stavimo na raspolaganje svima vama.

Posebna Kreator stranica

Kreatori registracijom na FFA.hr mogu kreirati vlastitu “Kreator” stranicu gdje (u trenutnoj beta verziji platforme) mogu smjestiti:

  • Opis kanala s linkovima na Youtube, Fejs, Instagram i sva ostala mjesta koja požele
  • Logo
  • Komentare (po želji)
  • Vlastiti sadržaj s Youtubea
  • Dodati do tri prijatelja Kreatora koje mogu reklamirati na vlastitoj stranici
  • Facebook box

Na slici iznad možete vidjeti kako to izgleda na primjeru Mrtvog Piksela, podcast kanala na Youtubeu s odličnom produkcijom i zanimljivim podcasterima, a koji možete followati ovdje. Njihovu FFA Kreator stranicu možete posjetiti i provjeriti iz prve ruke ovdje.

Vaš sadržaj na početnoj stranici portala i besplatno promoviranje na društvenim mrežama

Kada postavite svoj sadržaj na FFA i jednom kada se odobri od FFA admina, sadržaj se potpuno ravnopravno prikazuje uz naš sadržaj (vijesti, recenzije, kolumne i ostalo) na početnoj stranici portala.

Ipak, mi na FFA si uzimamo za pravo dopustiti ili zabraniti nešto na početnoj strani. Ne dopuštamo “let’s play” sadržaj na početnu stranicu osim u slučaju ako se radi o nekoj iznimno anticipiranoj igri koju ekskluzivno igrate. Ne dopuštamo ni esplicitni sadržaj, kao ni sadržaj koji promovira ilegalne radnje. Generalno, nećemo uvjetovati ni kvalitetu produkcije (jer svatko od nečeg treba započeti, a to se tiče i opreme za snimanje), ali ipak ćemo zahtijevati razinu profesionalnosti i uloženog truda. Bez obzira koliko bili veliki ili mali, ako procijenimo da našim čitateljima sadržaj neće biti zanimljiv nećemo ga smjestiti na početnu stranicu. Dakle, nema low effort štancanja.

Što se tiče kategorizacije sadržaja, zasad (barem s promocijom na početnoj stranici i društvenim mrežama) dopuštamo sadržaj orijentiran na gaming, te filmove i serije. Sve to, naravno, uz uvjet da je kreirani sadržaj na hrvatskom ili nekom jeziku iz regije.

Mi se obvezujemo svaki video odobren na početnu stranicu BESPLATNO promovirati i na našim društvenim mrežama.

Kako sadržaj kreatora izgleda na FFA webu?

Na primjeru Mrtvog Piksela možete vidjeti kako sadržaj izgleda na našim stranicama. Ako je sadržaj u obliku Youtube videa, video je u fokusu. Uz video je prikazan informacijski box, a ispod njega widget za direktnu pretplatu na Yutube.

Sve to mogu komentirati svaki sadržaj posebno posjetitelji FFA.

Kako započeti?

Pokretanjem teme o svojem kanalu u “Kreatori” podforumu na FFA.hr forumu, nakon provjere i legitimacije automatski će se kreirati vaša privatna “Kreator” stranica. Kako bi se vaša stranica kreirala, unutar teme ćete nam dostaviti linkove na kanal, društvene mreže, vaš logotip i sve ostalo što želite promovirati.

Unutar istog podforuma ćete, ako to želite, moći komunicirati s ostalim kreatorima, a mi administratori na FFA (ukoliko ste ozbiljno pristupili svemu) vam stojimo na raspolaganju za bilo kakvu tehničku i grafičku pomoć oko vašeg kanala.

S obzirom da smo jako dobro povezani s većinom svjetskih izdavača i developera od kojih dobivamo igre na recenziranje, te domaćim distributerima, negdje u budućnosti možemo čak i posredovati u profesionalnom kontaktu. Uglavnom, stojimo vam na raspolaganju iskreno i bez fige u džepu.

Što tražimo zauzvrat?

Apsolutno ništa. Voljeli bismo da nas ponekad spomenete u svojim videima, preporučite prijateljima, ili da nas na neki drugi način promovirate. Ali to nije nešto što ste obvezni raditi, niti će imati nekakav utjecaj na vašu poziciju kod nas.

Platformu ćemo razvijati i dalje u skladu s vašim kritikama i prijedlozima, a za ambiciozne domaće kreatore nastavit ćemo osmišljavati načine kako da se dodatno približe široj publici.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano