Vijesti

War Mongrels izgleda kao sve što želimo od spiritualnog nastavka genijalnih Commandosa

Za nostalgičare ovih prostora, Commandos je jedan od najpoznatijih serijala ispunjen vrlo cijenjenim strategijama. RTT žanr poznat je po svojoj mehanici pokušaja i pogreške što zahtjeva puno saveanja i traži punoa loadanja. Commandos je sve do svoje posljednje inačice, u kojoj je napustio strateški element i otišao u sferu pucačine iz prvoga lica, bio temeljen na upravo toj mehanici. Na igraču je bilo da odluči kako na najbolji način iskoristiti šačicu vojnika od kojih je svaki imao posebnu sposobnost.

Žanr je oživio prije nekoliko godina dolaskom izvrsnog Shadow Tactics: Blades of the Shoguna, a Mimimi je nastavio s uspjehom još boljim Desperadosom III, nastavkom kultnog serijala. Commandos 2 dobio je svoj HD remaster koji nije najbolje prošao kod publike, a na nastavku se navodno radi.

U međuvremenu, uspjeh Mimimija motivirao je druge developere da se upuste u oživljavanje nekoć velikog žanra pa je tako friško predstavljen War Mongrels – RTT igra smještena na istočni front Drugog svjetskog rata u kojoj pratimo dva dezertera, Manfreda i Ewalda, na putu do svoje domovine. Na svome putovanju svjedoče mnogim strahotama i zločinima rata te developer Destructive Creations tvrdi kako će pozadina taktičkom gameplayu biti emotivna priča, a primjer obje stavke vidljiv je u 24 minute gameplaya koji su predstavili.

Vidljivo je da je igra inspirirana RTT žanrom, što i sam developer kaže, dok je čitava misija popraćena glasovnom glumom koja obećava s obzirom da je među glasovima i Doug Cockle, glas Geralta iz Rivije. Iako su vidljivi problemi s umjetnom inteligencijom, prikaz obećava svojom atmosferom i slobodom pristupa rješavanju problema. Dobrodošla je i mehanika stopiranja vremena, kako bi se isplanirala iduća akcija, koju smo mogli vidjeti nedavno u Desperadosu III.

Sve prikazano izgleda obečavajuće, no isto tako s puno prostora za napredak. War Mongrels dolazi 2021. godine na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X.

Oznake
Back to top button
Close
Close