Vijesti

Xbox bi mogao ukinuti plaćanje za igranje online

Microsoft ovih dana komplicira s različitim marketinškim pojmovima, čudnim imenima konzola i raznim drugim stvarima, međutim, nitko ne može zamjeriti ono što rade s Game Passom i ostalim odlukama koje bi trebale ići na ruku igračima više nego išta ikada u povijesti konzola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka da izdaju svoje igre i narednih godina na starijim konzolama definitivno će zaustaviti ili barem umanjiti tehnički napredak novih igara za koje smo se nadali da će s next genom otići korak naprijed, ali ta odluka istovremeno će pružiti priliku još većem broju igrača da jeftino uđu u svijet videoigara.

Budući da Game Pass sada već broji 10 milijuna pretplatnika i čini stabilan izvor konstantnog novca za Microsoft koji itekako ima novca na bacanje kako bi financirao takvu uslugu godinama do profitabilnosti, sada su krenule glasine kako bi se mogla ukinuti Xbox Live Gold pretplata za igranje online.

Više se ne može kupiti godišnja Live Gold pretplata

Glasine su se amplicirale nedavnim uklanjanjem godišnje Xbox Live pretplate s Xbox Storea. Dakle, s Xbox Storea jednostavno je nestala mogućnost kupovine godišnje pretplate, a Microsoft već danima šuti. “Oslobađanje” online igre definitivno bi bio potez koji bi odjeknuo među igračima, a posebice onim ležernijima koji i čine veliku većinu prihoda gaming industrije.

Microsoft koji ima 140 milijardi dolara rezervi u gotovini definitivno se može odreći milijardi dolara prihoda koji su se ostvarivali putem Gold pretplate. Može li to napraviti Sony koji se jedva izvukao iz jedne globalne financijske krize u vremenu kada svijet ulazi u drugu takvu krizu? Jako teško.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano