Vijesti

Xbox donosi četiri gre na PlayStation i Nintendo. To nisu Starfield ni Indiana Jones

Dugo očekivani osvrt čelnika Xboxa na budućnost te platforme nije donio nikakve tektonske najave. Xbox nastavlja postojati, osobito nastavlja postojati kao konzola, većina first party naslova i dalje ostaje ekskluzivno za Xbox konzole, a tek neke dolaze na druge platforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak četiri igre, koje Spencer zasad ne želi otkrivati, ali potvrđuje kako to nisu ni Starfield ni nadolazeći Indiana Jones. Možemo pretpostaviti, kako se nagađalo prošlih mjeseci, da će led prvi probiti Hi-Fi Rush, Sea of Thieves, Grounded i Pentiment.

Šef Xboxa dodaje kako će za početak “učiti” na ta prva četiri naslova, a za kasnije će vidjeti. Dodaje kako je plan razvijati svoje franšize te ih isporučiti većem broju igrača, što je dobitak za sve uključene strane.

Najveći hardverski skok s novim Xboxom

“Uloženi trud u razvoj tih igara za druge platforme je ozbiljan posao. Želimo biti sigurni da postoji potražnja među igračima, možda je i ne bude”, zaključuje. Kako vrijeme bude odmicalo, u skladu s podacima donosit će se buduće odluke. Primjerice, ako bude interesa PlayStation igrača za igrama Xbox Studiosa, možete ih kad tad očekivati na “plavoj” platformi.

O budućem Xbox hardveru za The Verge kaže da ne ide nigdje. Xbox se ne odriče konzola, dapače, za iduću generaciju, poručuje, Microsoft priprema, citiramo, “dosad najveći tehnološki skok koji ste ikada vidjeli u nekoj generaciji konzola”.

Povezano