Vijesti

Xbox fanovi smatraju da ih Microsoft ne poštuje: “Izgledamo kao građani drugog reda”

Nakon neobične odluke Arkanea da za izlazak Redfalla pripremi samo jedan grafički mod, i to onaj koji dopušta samo 30 FPS-a na Xbox Series X i S konzolama, umjesto da taj čin bezglavo opravdaju, najpoznatiji fanovi kritiziraju Microsoft, Bethesdu i sam studio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Series S nikome nije previše bitan, igrači, vlasnici Series X-a tu su konzolu kupovali jer je najsnažnija gaming konzola današnjice, ali i zbog obećanja Microsofta kako na njoj nipošto neće igrati u manje od 60 FPS-a. Pritom su čelnici Microsofta težili i prema 120 FPS-a, da bi Redfall bio prva velika konzolaška first party ekskluziva koja nije ispunila obećanje.

Developeri iz Arkanea vjerojatno nisu imali vremena dodatno optimizirati igru i/ili pripremiti grafičku postavku koja će prioritizirati FPS nauštrb rezolucije, Microsoft je to dopustio, a igrači u konačnici nisu sretni. Moramo li pritom spominjati fanboye suprotnog tabora te neizbježno podbadanje?

Posebno je glasan Klobrille, jedan od najistaknutijih Xbox fanova na Twitteru, koji ponekad čak i usko surađuje s Microsoftom. “Microsoft se mora bolje pobrinuti da vlasnici Xbox konzola nisu poput građana drugog reda”, napisao je. “Nakon što je u gotovo svim trailerima prezentirao Redfall u 60 FPS-a, a neće ga podržavati na launchu, to je samo šlag na torti”, nastavlja Klobrille.

Potom nastavlja analizirati poteze Microsofta koji, uslijed ekspanzije na PC i mobitele kroz Game Pass, po njemu, zanemaruje vlasnike konzola. Kaže da Microsoft zanemaruje realne probleme, poput slabe implementacije snimanja na Xboxu, nedostataka korisničkog sučelja i loših igara u Live Gold pretplati, first party igara koje prvo izađu na PC-ju poput Age of Empiresa i Flight Simulatora, a potom podsjeća na prošlu godinu koja je po Xbox ekskluzivama bila nepostojeća,

Na koncu zaključuje – “istina je, najbolje mjesto za igranje Xbox igara nije Xbox, nego PC” te poziva Microsoft da prestane zanemarivati bazu igrača u korist širenja Game Passa. Klobrilleovu analizu je dosad podržalo na tisuće fanova.

ffa anketa

Smatrate li da je Microsoft zanemario Xbox konzole u korist PC-ja i Game Passa?

Smatrate li da je Microsoft trebao ovo bolje izvesti? Biste li pristali na još jednu odgodu Refalla? Ima li uopće smisla izdati visokobudžetnu igru ovakvog tipa između dva mega hita u vidu nove Zelde i Star Warsa? Te u konačnici, zanemaruje li Microsoft Xbox fanove?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano