Vijesti

Xbox Game Pass navodno je premašio 30 milijuna pretplatnika

Microsoft je u posljednje vrijeme sramežljiv s otkrivanjem bilo kakvih brojki, osobito onih za Game Pass pretplatu. Neki analitičari smatraju kako ova pretplata ne ostvaruje rezultate kakvima se Microsoft nadao, međutim, ove nove ne zvuče toliko loše. Dapače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put Microsoft se službeno obratio povodom 25 milijuna Game Pass pretplatnika, a da je prešao 30 milijuna, možda se izlanuo jedan zaposlenik. Naime, jedan od direktora marketinga na Linkedinu je naveo iskustvo vođenja rasta “broj #1 gaming pretplate” do preko 30 milijuna pretplatnika. Craig McNary kao jedan od čelnih ljudi zasigurno ima uvid te zna o čemu piše, međutim, nakon što ga je citirao čitavi internet, napravio je dvije izmjene.

Obrisao je tvrdnju kako se radi o najpopularnijoj gaming pretplati na svijetu, a broj pretplatnika smanjio je na 25 milijuna. Brzo je reagirao i sam Microsoft priopćenjem u kojem navodi kako je posljednji službeni jubilej još uvijek 25 milijuna.

Međutim, ako i nije u pravu, McNary vjerojatno nije puno promašio. Starfield je kao globalni hit zasigurno pripomogao, a tu je i rošada pretplatničkih usluga, gdje je Xbox Live Gold, pretplata za igranje online na Xbox konzolama preimenovana u Game Pass Core. Microsoft sada može sve XLG pretplatnike ubrojati Game Passu, slično kao što to Sony radi s PlayStation Plusom. Tako gledano, vjerujemo kako je Game Pass danas duboko u četvrtoj dekadi.

Čisto za usporedbu, PS+ je posljednjeg dana ožujka brojao 47,4 milijuna pretplatnika, ali Sony ne otkriva koliki broj otpada na skuplje Extra i Premium. Međutim, ni Sony ni Microsoft ne drže najpopularniju gaming pretplatu na svijetu. Najpopularniji je Apple Arcade s navodnih preko 100 milijuna pretplatnika na iOS uređajima.

Povezano