Vijesti

Xbox ima rekordan financijski kvartal zahvaljujući Xbox Series S i Game Passu

Microsoft je objavio financijsko izvješće za prvi kvartal financijske godine koja za njih počinje u srpnju. Profiti su u padu za 14%, najviše zbog Windowsa čija prodaja nastavlja padati u skladu s manjom potražnjom za računalima. Međutim, zato gaming divizija posluje bolje nego ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodaja Xbox konzola narasla je za 13%, a prihodi od prodaje igara i pretplata pali su za 3%, za što Microsoftovi čelnici krive manjak ekskluziva te kvalitetnih igara trećih strana u proteklom razdoblju. Microsoft navodi i manju aktivnost igrača u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, ali sve to je nadoknadio rast Xbox Game Passa pa je gaming divizija ipak završila u plusu s 4% rasta.

Ne želi otkriti broj pretplatnika

S 3,41 milijarde dolara prihoda gaming divizije te unatoč manjku novih igara i padu aktivnosti igrača, iza Xboxa je financijski gledano najbolji prvi kvartal u povijesti. Satya Nadella, generalni direktor Microsofta ujedno hvali prodaju Xbox Series S te smatra da će na krilima istog Xbox ostvariti golemi uspjeh uoči blagdana.

Broj PC pretplatnika narastao za 159% u jednoj godini, međutim, Microsoft pritom ne želi otkriti ukupan broj pretplatnika. Tako još uvijek ostajemo na brojci od 25 milijuna iz siječnja ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano