Vijesti

Xbox ipak neće ugasiti Live Gold; ostaje i PlayStation Plus

Xbox Live Gold ostaje! Konačni ishod je to višetjedne sage pokrenute nakon što je Microsoft uklonio mogućnost kupnje godišnje Xbox Live Gold pretplate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su, pa i mi, nagađali kako će Microsoft ukinuti plaćanje igranja online što bi bilo nastavak “jahanja” na pozitivnom valu pokrenutom s nenadmašnom Game Pass pretplatom. Ukidanjem Xbox Live Golda Microsoft bi izgubio gomilu novca, ali bi istovremeno sebe istaknuo kao favorita u nadolazećoj generaciji konzola.

Potvrdio je to Microsoftov glasnogovornik za Gamespot izjavom: “Xbox Live Gold neće doživjeti nikakve promjene.” Zašto je onda ukinuta mogućnost kupnje višemjesečnih Gold pretplata? To ne zna nitko, međutim, moguće je da će Microsoft započeti snažnije promovirati Game Pass s novim pretplatničkim modelima na duže staze za koje ćemo zaključiti da nam se isplati platiti više za “besplatne” igre i online pretplatu. To je trend koji se događa sa svim digitalnim pretplatama današnjice – uvijek plaćamo više nego ranije te na kraju odabiremo pogodnosti koje nam ranije nisu trebale.

Budući da Microsoft neće ukinuti plaćanje Gold pretplate možemo zaboraviti i na bilo kakvu mogućnost da će to napraviti i Sony s PlayStation Plusom. Istovremeno, Sony će definitivno učiniti konkurentnijim PlayStation Now servis i tako konkurirati Xbox Game Passu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano