Vijesti

Xbox je na mala vrata pogurao DRM, već peti dan se ne mogu igrati legitimno kupljene igre

Prema Microsoftu, 2013. budućnost igranja trebala je biti na internetu. Tadašnji šef Xboxa Don Mattrick poručio je igračima da ako nemaju internet, da imaju Xbox 360. Od “always online” ideje odustalo se brzo nakon backlsasha javnosti, zatim je čelnu poziciju preuzeo Phil Spencer, ali DRM je pronašao put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Microsoft ga je, s Spencerom ili bez njega, pogurao na mala vrata, a da toga nismo bili ni svjesni. Kada ostanete bez interneta ili izgubite vezu s Microsoftovim serverima ne možete igrati Game Pass naslove, F2P igre poput Warzonea, kao ni Games with Gold naslove. Međutim, problemi sa serverima koji traju još od petka otkrili su nemogućnost igranja i velikog broja single-player igara kupljenih regularnim putem.

Nema igranja bez prethodne online provjere

Naime, Xbox za igranje velike većine igara traži prethodnu online provjeru, čega nismo bili ni svjesni dosad. Što je suprotno od onoga kako operira konkurencija, jer svi single-player naslovi na PlayStationu i Nintendu mogu se igrati offline.

Problemi sa serverima traju već peti dan, pogođene su sve regije, pa makar je srazmjer pogođenih igrača manji nego na početku, Xbox javlja kako će se stanje stabilizirati tek za nekoliko dana. “Očekujemo potpuno poboljšanje u narednim danima s novim ažuriranjem”, poručuju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano