Vijesti

Xbox je osvojio Emmy nagradu za dokumentarac koji je napravio sam o sebi

300x250

Povodom 20. godišnjice konzole Microsoft je naručio dokumentarac o Xboxu. Dokumentarac u šest epizoda dostupan je besplatno na Youtubeu već neko vrijeme, a sada je zasluženo dobio profesionalno priznanje.

Emmy nagradu za izvanredan editing jednom kamerom osvojio je Red Box Films, produkcijski studio iza ovog epizodnog serijala. Naime, čitavi dokumentarac, odnosno intervjui s akterima snimljeni su s jednom kamerom, što je i razlog uvrštavanja u tu kategoriju.

5 izvanrednih epizoda i glorificiranje Phila Spencera na kraju

Prvu od šest epizoda pronađite ovdje. Kroz prve tri epizode saznat ćete više o samim početcima – ideji, preko realizacije projekta do prvog Haloa kao system sellera, a u druge tri epizode naguran je ostatak Xbox priče do danas.

Kada netko naruči i financira snimanje dokumentarca o samome sebi, ne očekujete visoku razinu kritičnosti i transparentnosti. Stoga će vas oduševiti koliko otvoreno i samokritički akteri progovaraju o problemima i vlastitim pogreškama.

Iluziju neovisne produkcije ipak razbija posljednja epizoda, koja u tranziciji gubi objektivnost te se pretvara u bezrezervno glorificiranje Xboxa i širenje kulta Phila Spencera koji poput viteza izvlači diviziju iz tame. Tome unatoč, Power On je dokumentarni serijal koji ćete, ako iole volite igranje, progutati u jednu večer.