Vijesti

Xbox je osvojio Emmy nagradu za dokumentarac koji je napravio sam o sebi

Povodom 20. godišnjice konzole Microsoft je naručio dokumentarac o Xboxu. Dokumentarac u šest epizoda dostupan je besplatno na Youtubeu već neko vrijeme, a sada je zasluženo dobio profesionalno priznanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emmy nagradu za izvanredan editing jednom kamerom osvojio je Red Box Films, produkcijski studio iza ovog epizodnog serijala. Naime, čitavi dokumentarac, odnosno intervjui s akterima snimljeni su s jednom kamerom, što je i razlog uvrštavanja u tu kategoriju.

5 izvanrednih epizoda i glorificiranje Phila Spencera na kraju

Prvu od šest epizoda pronađite ovdje. Kroz prve tri epizode saznat ćete više o samim početcima – ideji, preko realizacije projekta do prvog Haloa kao system sellera, a u druge tri epizode naguran je ostatak Xbox priče do danas.

Kada netko naruči i financira snimanje dokumentarca o samome sebi, ne očekujete visoku razinu kritičnosti i transparentnosti. Stoga će vas oduševiti koliko otvoreno i samokritički akteri progovaraju o problemima i vlastitim pogreškama.

Iluziju neovisne produkcije ipak razbija posljednja epizoda, koja u tranziciji gubi objektivnost te se pretvara u bezrezervno glorificiranje Xboxa i širenje kulta Phila Spencera koji poput viteza izvlači diviziju iz tame. Tome unatoč, Power On je dokumentarni serijal koji ćete, ako iole volite igranje, progutati u jednu večer.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano