Vijesti

Xbox je ponovno nadmašio PlayStation u Japanu

Početkom svibnja Xbox je prvi put u povijesti prodajom nadmašio PlayStation u Zemlji izlazećeg sunca. Drugi put u povijesti nadmašio ga je za skoro duplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja japanski Famitsu, u tjednu zaključenom 19. 6. Xbox Series X i S prodani su u 6700 komada, a PlayStation 5 tek u 3000. I dok je porast Xboxa očigledan, kako u Japanu tako i u ostatku svijeta, barem što se tiče Japana ne radi o nekom velikom zaokretu trenda. Razlog u relativno slaboj prodaji PlayStationa 5 leži isključivo u dostupnosti konzola.

Stvar je jasna, koliko Sony uspije pustiti u prodaju PS5 konzola, toliko ih i proda. Ako je to 30 tisuća, prodat će ih. Ako je to samo 3000, prodat će i njih. S druge strane, Xbox se ustalilo na 3-6 tisuća tjedno, pa kada Sony kiksa u isporuci, preskočit će PS5.

I dok Xbox i PlayStation muku muče s ograničenim isporukama, Nintendo odmiče golemim koracima naprijed. Japanci na tjednoj bazi kupuju na desetke tisuća Switch konzola, a za Nintendo su dobri i globalni pokazatelji jer pitanje je mjeseca kada će Switch prevaliti brojku od 117 milijuna te tako preskočiti PS4.

Podrži FFA i riješi se reklama

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo pogodnosti poput uklanjanja reklama s portala i unikatnih bedževa pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS