Vijesti

Xbox je sada daleko više od konzole, pokazuje novi financijski izvještaj

Iz kvartala u kvartal temeljito pratimo Microsoftove financijske izvještaje, a osobito za Xbox diviziju te gaming u globalu. Financije po tko zna koji put po redu, ali sada još i jasnije, pokazuju što je to novi Xbox, a što više nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U periodu koji se proteže od početka srpnja do konca rujna, prihodi od gaminga rasli su za 9%, ponajviše rastom ponude first-party igara i Game Pass pretplatnika. Na pozitivan kvartal, najveći prvi kvartal ikad za Xbox, najviše je utjecao izlazak Starfielda s dosegnutih milijuna igrača, što klasičnom prodajom, što kroz Game Pass.

Tako je Content & Services divizija, koja uključuje prodaju igara i pretplata rasla 13%, a prodaja hardvera, unatoč izlasku Starfielda, u padu je za 7%. Što je sada već ustaljeni obrazac financija koji jasno pokazuje što je Xbox danas.

Zadnji kvartal bez Activision Blizzarda

Napomenimo kako je ovo možda i zadnji kvartal uopće za Microsoft u ovakvom obliku, budući da je u aktualnom kvartalu finalizirana akvizicija Activision Blizzarda za 69 milijardi dolara, pa ako odluči odmah spojiti financijske pokazatelje, za tri mjeseca očekujte bitno bolje rezultate. Osobito jer izlazi novi Call of Duty.

Za kraj dodajmo i da Microsoft ni ovaj kvartal ne navodi broj ukupno prodanih Xbox konzola, ali ni broj Game Pass pretplatnika, koji je zadnji put komuniciran početkom prošle godine na 25 milijuna.

Povezano