Vijesti

Xbox od danas dostupan na milijunima novih i starih televizora

Polako ali sigurno Microsoft stupa u smjeru budućnosti gdje će Xbox imati mjesto u svim dnevnim boravcima bez potrebe za posjedovanjem konzole ili nekog drugog preskupog uređaja. Od ranije je aplikacija za streamanje igara s Game Pass Ultimate pretplate dostupna na nekim Samsung televizorima, a od danas na još jednoj velikoj platformi.

Radi se o Amazonovim Fire TV stickovima kojih je od 2014. prodano preko 200 milijuna, ali nisu svi podržani. Xbox zasad podržava samo novu generaciju 4K i 4K Max Fire Sticka s Fire OS 8. Ako posjedujete jedan od ta dva uređaja, sve što je potrebno je instalirati Xbox aplikaciju, ulogirati se, pretplatiti se na Game Pass Ultimate, povezati Xbox ili PlayStation kontroler i to je to. I da, bitno je pronaći se u podržanoj zemlji, što Hrvatska ni zemlje iz regije još nisu.

Ali za Microsoft je sjajno to što od prvog dana ima podršku u zemljama poput Argentine ili Brazila, gdje su mjesečna primanja manja, cijene konzola znatno veće, a velika je i zajednica igrača. Od sada umjesto ulaganja stotina dolara za pristup Xboxu dovoljan je samo stick od 40-ak dolara kojeg uštekate u bilo koji TV i igrate.

Dakle, otvara se jedno golemo tržište, a i prve reakcije tog istog tržišta su, koliko vidimo, prilično pozitivne. Osjeti se nešto kašnjenja u odzivu, ali ne previše, pišu igrači. Morat će proći neko vrijeme prije nego se saberu svi dojmovi, te prije nego što se mase igrača nauče prilagoditi tehničkim ograničenjima svojstvenima ovom načinu igranja, ali činjenica je kako su milijuni ljudi dobili način za igranje modernih igara, a potencijal u relativno kratkom periodu seže i do nekoliko stotina milijuna.

Povezano