Vijesti

Xbox pita: Želite li mogućnosti PS5 kontrolera?

“Jeste li zadovoljni sa svojom Xbox Series X konzolom?” Pitanje je to koje ovih dana Microsoft postavlja kupcima njihove nove next-gen konzole. Unutar podužeg upitnika Microsoft detaljno zanimaju iskustva korisnika sa brzinom i sučeljem konzole, a nisu se libili ni direktne usporedbe s konkurencijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su u jednom pitanju ispitanici trebali opisati koliko znaju i (ne)žele li mogućnosti PlayStation kontrolera na Xbox kontrolerima. Prvenstveno se tu misli na napredne mogućnosti poput haptičke vibracije i adaptivnih triggera.

Kopiranje koje bismo pozdravili

Xbox Series X ponudio je na papiru snažniji hardver (iako on u praksi ne dolazi do izražaja) i kompaktniju konzolu, ali bez novih ekskluzivnih igara te bez značajnijih inovacija. Kontroler je u mnogočemu sličan onom s prethodne konzole i promjene su minimalne, međutim, radi se o komadu periferije koji se kroz generaciju može unaprijediti.

Microsoft u relativno kratkom vremenu može dizajnirati haptičku vibraciju i za svoje kontrolere, što bi značilo da sadašnji vlasnici Xbox Series trebaju kupiti nove kontrolere. Kako bilo, šira implementacija haptičke vibracije svakako bi natjerala developere da se još više posvete tom segmentu igraćeg iskustva. Nažalost, osim Sonyjevih igara na PS5 zasad nemamo značajne primjere korištenja haptike u igrama drugih razvojnih studija, a izvjesno je da ih neće ni biti budući da se radi o mogućnosti koja koristi samo jedna od tri popularne platforme.

Stoga ovdje navijamo za Xbox. Dajte tu haptiku. Hvala.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano