VijestiZanimljivosti

Xbox Series S je najbolja konzola za igranje starih PlayStation igara

Xbox Series X i S su otvoreniji nego što ste to možda znali. Tzv. Developer Mode svaku konzolu može transformirati u razvojnu jedinicu, što omogućuje instalaciju svega i svačega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Youtuber Modern Vintage Gamer uspio je bez problema instalirati DuckStation 4K emulator PS1 igara na Xbox Series S, a rezultati su odlični. Zahvaljujući jako dobroj nativnoj emulaciji Xbox Series konzola, kao i kvalitetno napisanom emulatorom, PlayStation igre se na Xbox Series S konzolama bez problema izvode u 4K rezoluciji i u 60 sličica u sekundi uz niz poboljšanja.

Xbox Series S nativno je eliminirao distorziju tekstura što je inače zahtjevno po resurse, a prikaz i izvođenje su toliko dobri da iskusni Youtuber smatra kako je ovo najbolje PlayStation iskustvo koje je imao s emulatorima. U videu iznad pogledajte koliko dobro izgledaju naslovi poput Metal Gear Solida, Tekkena, Crash Bandicoota, Chrono Crossa, Gran Turisma i drugih.

Ipak, u Developer Mode na Xbox Series konzolama ne možete ući tek tako. Potrebno je Microsoftu platiti jedinstvenu cijenu od 20-ak eura, nakon čega možete pokrenuti aplikaciju za developere i igrati se s vanjskim softverom.

U nedostatku želje i ambicije Sonyja da na PS5 donese mogućnost emulacije starih PlayStation igara (iako patenti za takvo nešto već postoje), čini se kako je Xbox Series S najbolja nova konzola za igranje starijih PlayStation naslova.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano