Vijesti

Xbox Series S navodno ima 364GB slobodnog prostora za pohranu igara i aplikacija

Nekoliko sretnika iz Kanade pohvalilo se uranjenim upoznavanjem sa svojim Xbox konzolama. Iako konzole službeno stižu idući tjedan, čini se kako su ih neke trgovine počele slati najbližim prijateljima i rodbini. Jedan od njih otkrio je koliko ustvari slobodnog prostora posjeduje jeftinija i slabija Xbox konzola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xbox Series S (512GB) imat će malenih 364GB slobodnog prostora za instalaciju igara i aplikacija, dok je ostatak prostora rezerviran za operacijski sustav. Od prije je poznato kako će 20 posto od 1TB na Xbox Series X-u biti rezervirano iz istog razloga, a čini se kako će sličan slučaj biti i na jeftinijoj verziji nove Microsoftove konzole.

Microsoft je predvidio moguće probleme s nedostatkom prostora za pohranu podataka i ponudio je potrošačima karticu za proširenje memorije od 1TB. Problem je podosta visoka cijena – 220 eura. Kupite li Xbox Series S i karticu, potrošit ćete više nego na Xbox Series X.

Dobra vijest u svemu tome je što će igre na slabijoj seriji S biti 30 posto manje nego na jačemu bratu. Razlog je manja rezolucija koja neće prelaziti 1440p. Microsoft cilja na casual igrače kojima će glavna zanimacija biti GamePass.

Većina najavljenih igara ne bi trebala dostizati troznamenkaste veličine, iako je teško za očekivati da se takav trend nastavi. Tek smo na smjeni generacija i grafički napredak bi idućih godina mogao gutati sve više prostora za pohranom.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano