Vijesti

Xbox Series X i S sada imaju još bolje sučelje te dublju integraciju s Discordom

Dok sad već više od godinu dana čekamo bolju integraciju PS5 konzola s Discordom, Microsoft radi jako dobar posao sa sučeljem Xbox Series S i X konzola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu paketa ažuriranja za studeni, Xboxovi inženjeri igračima su pripremili brojne novosti. Primjerice, od sada lakše možete giftati igre prijateljima direktno s njihove wishliste. Također, od sada će vam konzola putem notifikacije javiti kada je neki naslov s vaše wishliste na sniženju.

Za uzimanje screenshotova, snimanje i streamanje tu je nova Captures aplikacija. U njoj možete lakše uređivati slike i videe, gledati ih i premještati, a od sada Xbox podržava i direktno streamanje kroz Twitch, Lighstream i Streamlabs Studio aplikacije.

Zanimljivo zvuče i nove mogućnosti uštede energije. Xbox konzole sada točno bilježe koliko struje troše u određenom trenutku, a ako to želite, možete odrediti nakon koliko vremena će se gasiti ili odlaziti u Sleep mod.

Međutim, najzanimljivija nam je već spomenuta dublja integracija s Discordom. Od sada se Xbox igrači mogu direktno spajati u Voice kanale. Jednostavno je, odaberete server, a zatim kanal i to je to. Sučelje će vam pokazati na kojim serverima i u kojim kanalima su vaši prijatelji, što će uvelike olakšati komunikaciju prvenstveno s igračima na PC-ju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano