Vijesti

Xbox Series X najprodavanija konzola na Crni petak, a Cyber ponedjeljak pripao je PlayStationu 5

Sad već tradicionalno, Adobe Analytics donosi izvještaje kupovnih navika u SAD-u tokom dva, za trgovce, najluđa dana u godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi put uopće, ukupna prodaja na tzv. Cyber Monday premašila je Black Friday, a 28. 11. 2022. je unatoč inflaciji i nadolazećoj financijskoj krizi postao dan s najvećom potrošnjom Amerikanaca u povijesti. Da tomu bude tako, pridonio je i PlayStation 5 koji je “osvojio” taj dan kao najprodavanija konzola.

Tri dana ranije, uspješniji je bio Xbox Series X. Čime su se dva velika rivala donekle izjednačila i nema nekog velikog pobjednika. I dok možemo reći da tamošnji kupci podjednako vole dvije aktualne konzole, Madden 23 je najprodavanija igra, a kupci su još uzimali Pokemon kartice, Apple AirPods, LEGO kockice, HoT Wheels setove…

Kako piše USA Today, kupci su u kontekstu blagdana u prosjeku trošili preko 2300 kuna, što je kupovni potencijal debelo iznad razine ostatka svijeta.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano