Vijesti

Xbox Series X neće imati ekskluzivne igre još godinu-dvije i to je fantastična stvar

Znam sad da se pitate što mi to pišemo, ali naslov je sasvim točan. Super je stvar što Xbox Series X NEĆE imati ekskluzive još cca. 2 godine? Pa, da. Razlog je vrlo jasan i jednostavan – to ne znači da nećemo vidjeti igre first-party studija, već to znači da Microsoft neće i ne želi odbaciti Xbox One korisnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretno, Microsoft će izbacivati igre i za Xbox One jednom kad izađe Xbox Series X i to vrlo vjerojatno još dvije godine. Kompanija ne želi odbaciti Xbox One korisnike koji su tek nedavno kupili konzolu i to je zaista pametan potez.

As our content comes out over the next year, two years, all of our games, sort of like PC, will play up and down that family of devices. We want to make sure that if someone invests in Xbox between now and [Series X] that they feel that they made a good investment and that we’re committed to them with content.

Matt Booty – šef first party Xbox studija

Do sada je bio slučaj kad izađu nove konzole da stara generacija vrlo brzo jednostavno ode u zaborav. Prva velika igra koja će izaći za Xbox One, ali i za Xbox Series X je Halo: Infinite. Igračima će biti ponuđeno da igru igraju gdje žele – Xbox One, S, X ili PC.

Microsoft s ovakvom politikom nema problema jer gdje god igrači odlučili kupiti igru, sve ostaje unutar obitelji. Sjetite se samo da će Xbox Series X na launchu imati nikad veću bazu igara jer podržava sve generacije Xbox konzola. To je baza od 500+ igara. Uz to ne zaboravite genijalni Game Pass i imamo win-win situaciju za igrače, ali Microsoft.

That’s good news for anyone who can’t afford to upgrade to the newest console right away. Even if some third-party publishers release games exclusively on next-gen hardware, between new Xbox Game Studio games and Game Pass, even people who currently own launch Xbox Ones won’t be immediately left behind.

Kotaku

Ako želite igrati first-party Xbox igre kojih će itekako biti i hrpu drugih igara, ne morate potrošiti niti kune više osim kupiti Game Pass. Stvarno je odlična stvar.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano