Vijesti

Xbox u nekim zemljama snižava cijenu Game Passa, ali je i dalje daleko od profita

Microsoft će sutra najaviti rezanje Game Pass pretplate na nekim teritorijima, javlja pouzdani i uvijek dobro informirani Jeff Grubb na Gamesbeatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako objašnjava, rezanje cijene ne dolazi samo po sebi, već se Microsoft prilagođava valuti i stanju tržišta u Čileu, Hong Kongu i Israelu, dok istovremeno ne namjerava raditi izmjene u ostatku svijeta, a pogotovo ne u SAD-u ili u Europi.

U Čileu i Hong Kongu cijena za Ultimate se reže na ekvivalent od 10 dolara, dok će Izraelci Ultimate plaćati 40 šekela, odnosno oko 12 dolara. Za usporedbu s Hrvatskom, Izrael ima skoro 3 puta veći BDP po glavi stanovnika.

Budući da Xbox službeno nije ni dostupan u Hrvatskoj, nije nemoralno sugestirati usmjeravanje VPN-a na Tursku. To je regija u kojoj mjesec Game Pass pretplate iznosi najniže na svijetu – samo 3,5 dolara mjesečno.

Daleko od profitabilnosti

Međutim, nama su zanimljivija saznanja o poslovnoj strani za Microsoft, o kojima se Grubb detaljnije raspisao na Twitteru. Kako tvrdi, Microsoft na kupovinu igara troši milijarde dolara i još je godinama daleko od ostvarivanja profita.

Ali povlači i zanimljivu usporedbu s Netflixom, koji je samo ove godine potrošio preko 17 milijardi dolara na prava i financiranje vlastitih filmova/serija, a tek nedavno je imao prvi pozitivan financijski kvartal.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano