Vijesti

Youtube testira clippanje (rezuckanje videa)

Ono što konkurencija ima godinama, uključujući i Twitch, konačno stiže i na Youtube. Da stižu clipovi potvrdili su to iz Googlea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledatelji i kreatori će uskoro moći rezuckati i objavljivati dijelove videa, a za početak će to biti dostupno tek manjoj skupini ljudi kroz alpha testiranje. Funkcija je to koja će super doći streamerima kada žele izdvojiti neki bitniji trenutak iz dvosatnog streama.

Jednostavno je. Odrediš početak i kraj, dodaš naslov i objaviš.

Kako izgleda rezuckanje videa pokazali su to na Creator Insider kanalu, a to je ujedno i video na kojem je Google omogućio testiranje funkcije svima. Kako izgleda naš clip pogledajte ovdje.

Kada objavite vlastiti klip, generirat će se link kojeg možete dijeliti dalje. Klikom na link, otvara se isti video, ali u clipping okruženju s petljom vremenskog intervala koji ste označili.

Prihod od reklama ide kreatoru ovisno o tome ima li uključenu monetizaciju, a kreator klipa nema nikakva vlasnička prava. Također, kreator klipa relativno je diskretno istaknut, bez mogućnosti direktne preplate (čak ni profil nije linkan). Dakle, zaboravite na clippanje kao način na koji ćete se probiti na Youtubeu. Radi se o funkciji prije svega namijenjenoj dijeljenju sadržaja širem krugu prijatelja, ali vi nas svejedno možete zapratiti na Youtubeu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano