Vijesti

Za razliku od Xbox Series X-a, PlayStation 5 će na launchu imati igre samo za PS5!

“No sh*t Sherloče” – povikala je masa nakon što je pročitala naslov. “Nemoj nam reći da će PlayStation 5 na launchu imati PS5 igre?! Ma je li to moguće?”


Ako je ovo vaša reakcija na naslov – nećemo vam zamjeriti. Da, PlayStation 5 će na launchu imati PlayStation 5 ekskluzive. Jučer smo pisali da je Microsoft odlučio kako Xbox Series X barem godinu-dvije dana neće imati igre koje ćete morati isključivo igrati na Xbox Series X-u.

Microsoft će dakle igračima ponuditi izbor – nove igre moći će igrati na Xbox One konzoli, Series X-u i vjerojatno PC-u. Kažemo vjerojatno jer je moguće da će neke Microsoftove igre prvo doći na konzole. Naravno, svi vi koji kupite Series X uživat ćete u puno boljoj grafici, puno kraćim učitavanjima i svim blagodatima koje Series X donosi u odnosu na Xbox One.

S druge strane, ako ste tek kupili Xbox One ili ćete ga tek kupiti, također ćete moći igrati nove igre. Radit će lošije, no svejedno…imate izbor.

Only on PlayStation 5

Sony s druge strane će na launchu imati PlayStation 5 ekskluzive u pravom smislu riječi – to znači da te igre neće raditi na PlayStation 4 konzoli. Kao launch ekskluzive spominju se Horizon Zero Dawn 2 i Gran Turismo 7 što bi značilo da navedene igre nećemo moći igrati na PlayStation 4 konzoli.

Za sve koji planiraju kupiti PS5 prvi dan izlaska, to je zapravo super vijest jer to znači da je igra od temelja rađena samo za next-gen hardver i da su developeri bili usredotočeni isključivo na PlayStation 5 i nisu se zamarali starim hardverom što svakako je PlayStation 4.

Ako tek planirate kupiti PS4, nemojte očekivati dugogodišnju potporu za konzolu jer Sony, ali i svi drugi će resurse okrenuti budućnosti. Za sve vas koji će te tek postati PS4 vlasnici tu je ogroman backlog fantastičnih igara.

Vrijeme će pokazati koliko će se Microsoftu isplatiti podrška za Xbox One. Paralelno razvijanje igara za dvije generacije konzola je veliko opterećenje za developere i obično uvijek netko bude zakinut.

Podrži FFA

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo pogodnosti poput uklanjanja reklama s portala i unikatnih bedževa pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close